Grinde med ny Volvo Penta D1-13 image

Grinde med ny Volvo Penta D1-13

Location Västra Göteborg, Göteborgs stad. Get contact data at Blocket
$13,160
Vår otroliga Grinde, Chamziin, som vi har ägt i tre år, ligger nu ute till salu vid Almerimar i södra Spanien. Hon är i fint skick, med en ny 2020-årsmodell Volvo Penta D1-13 installerad sommaren 2020. Under sommarsäsongerna har hon nöjesseglats i Joniska havet, och under resten av året har hon stått på land, alltid med konserverad motor och allting nedplockat från däck, samt med olivnät som skydd mot UV-strålning.

Grinden är en robust båt med orimligt mycket utrymme (7 kojer på 27 fot), samtidigt som hon är en grym seglare och riktigt sjöduglig. För den som vill skulle det gå att segla jorden runt baklänges i denna.

Ombord fungerar allt bra, även om smärre skönhetsingrepp skulle få en del detaljer att se gladare ut. Färgen i taket är gammal och skulle behöva ses över. Detsamma kan sägas om madrassöverdragen, som funkar och ser okej ut, men är lite slitna. Vi har själva levt ombord under ett par månader varje år, vilket alltid har varit ett rent nöje. Toalettsystemet är nytt och fräscht med rymlig septiktank. Sittbrunnen i teak är stor och passar perfekt för att vistas i både under hård sjögång och vid middagar.

Ombord finns originalsegel såväl som Genua och storsegel i cruising-laminat i superskick. Genuan använd första gången 2020. Även spinnaker och stormsegel finns. Fall och skot är tre år gamla och i gott skick. Fall i dyneema.

Dieseltank: 40L
Vattentank: 75L

Saker som följer med båten:
Kyl (installerad 2021)
Gasolspis (2 plattor) & ugn, som ny
Gasollarm
Fotpumpar till kran i kök & badrum
Windpilot (fungerar kanon! nypris: ca 30 000 kr)
Solpaneler á 55 watt & 120 watt
Dinge (3.20m mjukbottnad, kan planas med lätt förare!)
VHF Cobra
Navigationssystem Philips (GPS för kurs, hastighet och koordinater)
Originalsegel
Genua & Storsegel (cruising-laminat)
Extra reservfock (alltså tre försegel totalt)
Furlex rullfock
Två spinnaker
Stormstorsegel
Bomkapell med lazyjacks
Ekolod (ej monterat)
AGM driftbatteri á 100 Ah (nytt), samt startbatteri bly 80 Ah + backup-batteri
Inverter Mastervolt (riktig kvalitetsinverter, oanvänd och ej monterad)
Ankare (10kg), 20m kätting samt ca 80m ankarlina)
Bultsax
Nödraketer (köpta i år)
Överlevnadsdräkter 2 st (1-timmars)
Brandsläckare

Lanternorna i gott skick, förutom ankarlanternan som bör fixas. Alla genomföringar är i gott skick, och de flesta ventilerna bytta inom de senaste två åren.

I övrigt är båten fullt utrustad med allt en seglare kan tänkas behöva. Ombord finns verktyg för att kunna laga precis vad som helst, inklusive vinkelslip/slip-maskin. Även porslin, bestick, kastruller finns ombord.

Det man bör ha i åtanke är att Grinden är en gammal båt, vilket innebär att det alltid kommer följa med lite arbete. I vårt fall inte något strukturellt men t.ex. en fördäckslucka där glaset bör bytas.

Vid snabb affär kan vi gå ner i pris.

Hör av er för mer info eller fler bilder.

Tel: +46707383387
Mail: arvidgrange@gmail.com

$

currency selector