NAUTICAT 43 - 1983 i LAGOS, PORTUGAL image

NAUTICAT 43 - 1983 i LAGOS, PORTUGAL

Location Solna. Get contact data at Blocket
$141,000
Request survey for $731
NAUTICAT - 1983 - Mycket och uppdaterad utrustning
Nauticat båtarna är designad av välkända Sparkman och Stevens. Nauticat är en klassisk kvalitetsbåt från Finland och är välkänd över hela världen för sin gedigna design, kompromisslösa kvalitetstänkande och fantastiska bekvämligheter. En så kallad Däcksalong-design som innebär stor frihet för besättningen, dels då man kan styra båten både inifrån och ute i sittbrunnen, men även fördelarna med god sikt när man är inne i båten och slipper "källarkänslan" man kan uppleva i traditionella segelbåtar. Detta gör Nauticat till en perfekt "live aboard"-båt som är mycket bekväm att båda segla och bo i under en längre tid och i alla klimat.

Denna 43 fot Nauticat 43 byggdes under åren 1983/1984 och går under namnet S/Y Fleur de Mer. Båtens storlek och layout gör den till den idealiska båten för ett par eller en familj som vill ha en ytterst bekväm segelbåt, både för det nordiska klimatet men även för längre seglatser i södra Europa eller som en trygg och säker långfärdsbåt för en långfärds- eller längesegling. I denna båt har man alla bekvämligheter, stor motor, stora vattentankar och dieseltankar, watermaker, solpaneler, inverter, värmare och även en bärbar aircondition, ett stort pentry, 3 stora dubbelhytter, 2 toaletter/badrum, Ebersprächer dieselvärmare, enkel access till motor och elinstallationer mm. Möjligheten att styra båten både ute och inne skapar trygghet vid dåligt väder och ger stora möjligheter att använda båten betydligt mer än många andra båttyper. Förvaringsytorna är enorma i denna båt och känns nästan som man är i sommarstugan när man rör sig inne i båten.

Inredningen är klassiskt smakfullt lackat trä som på övriga välkända nordiska kvalitetsbåtar som Swan, Hallberg-Rassy, Najad, Regina af Vindö och Malö.
Denna båt är från 1984 och har uppgraderats på dom flesta dyrare områden som rigg, segel, teakdäck, dinge med dubbel aluminiumbotten och med nyare utombordsmotor, batterier med mera. Båten skulle må bra med lite extra tid och kärlek på underhåll av lackerade träytor på sina ställen men är iövrigt i bra skick.

Fram till 2018 hade båten i stort sett aldrig seglat i saltvatten och under 10 år förvarades hon på vintern i uppvärmt garage på land i Sverige. Den nuvarande ägaren planerade en segling runt Afrika och planerade därför denna långfärdssegling till områden där reservdelar och service är mycket begränsat och svårt att få tag i. Ägaren investerade därför mycket i att få båten i toppskick gällande segel, rigg, motor samt köpte på sig allt vad som kunde tänkas behövas i form av extra reservdelar, pumpar och verktyg och allt finns förvarat i båten, till och med extra propeller finns.
Inför den planerade seglingen fick den nuvarande ägaren gjort en besiktning av rigg, genomföringar, motor, drev etc. Allt med godkänt resultat. Försäkringbolaget krävde dock ändå att stående och löpande rigg samt även genomföringar skulle bytas ut, vilket också gjordes.
mer info på yachtbroker.se

$

currency selector