Sunwind 26 - Hösterbjudande image

Sunwind 26 - Hösterbjudande

Location Uppsala. Get contact data at Blocket
$2,538
Request survey for $442
Familjeseglare från 1979

Familjeseglare från 1979

En bekväm, rymlig och lätthanterlig familjeseglare från 1979, designad av Tord Sundén och byggd på Nykravarvet i Finland. Båten är 7,80 m lång och 2,60 bred, djupgåendet är ca 1,50 m.

Idag finns 4 kojplatser, ståhöjden är 1,75 i salongen och det finns gott om stuvutrymmen.

Vidare så har båten 7/8-rigg med Bodingsegel i gott skick, genua på Plastimo rullsystem. Även spinnaker med bom medföljer, tveksamt om den någonsin använts.

Motorn är en Mercury 5hk, 2-taktare, från 90-talet. Ingen skönhet men en väldigt pålitlig och effektiv maskin som alltid startar och är enkel att serva.

Sittbrunnen är stor och rymlig med ett löstagbart bord på Lagunstativ. Alla fall neddragna hit och autopilot medföljer vilket gör det enkelt att hantera båten ensam.

Salongen har två soffor/kojplatser (med möjlighet till en extra stickkoj som nu används som extra förvaringsutrymme för bl.a. kylbox), ihopfällbart väggmonterat matbord.

Pentrydelen har tvålågigt gasolkök (Techimpex, inköpt 2019), diskho med pumpkran för färskvatten från en 70-literstank och en kran för sjövatten, effektiv och energisnål Isotherm kylbox (ca 25 l) samt gott förvaringsutrymmen för köksredskap.

I förpiken finns en klassisk V-koj som rymmer två vuxna och kan användas som dubbelkoj med tilläggsdynan i mitten. Mellan salongen och förpiken finns garderober samt en Jabsco porslinstoalett som är praktiskt dold under trälucka.

Nytt elsystem 2019 med nya solpaneler (2x50w), 20 a MPPT-regulator, två underhållsfria förbrukningsbatterier, kontrollpanel mm. Alla lampor inkl lanternor utbytta till LED för låg förbrukning. USB- samt vanliga 12-voltsuttag finns på flera platser i båten.

Även mycket annat är utbytt och gjort under de senaste åren. Båten är väl omhändertagen men självklart finns alltid småfix att göra för den som vill, som på de flesta båtar.

Massor av utrustning medföljer, allt som behövs för att ge sig iväg på en seglats direkt!

Båten ligger i USS klubbhamn i Skarholmen Uppsala, möjlighet att överta båtplatsen finns. Upptagning (slutet av september) samt vinterförvaring för 2023/24 betalt, självklart ingår även vintervagga och täckställning.

Hör av dig för mer info eller bilder!

Mer om båtmodellen kan man läsa här.



$

currency selector