Sirius 38DS image

Sirius 38DS

Location Denmark » Oresund » Sletten. Get contact data at Boat24
$293,300
Request survey for $666
apx. EUR 280.930,-
Ballast
2'900 kg
CE Design Category
B - Offshore
Certified No. of Persons
4 Persons
Condition
good condition
Displacement
7'800 kg
Draught
1.65 m
Engine
Volvo Penta MD 2040
Engine Hours
2'500 h
Engine Performance
1 x 40 HP / 29 kW
Fresh water tank
230 l Water
Fuel Type
150 l Diesel
Gennaker
56 m²
Genoa
42 m² (Roller Furling)
Headroom
195 cm
Holding Tank
70 l Waste Water
Keel Type
Fin Keel
Length x Beam
11.95 m x 3.50 m
Mainsail
58 m² (Mast Furling)
Material
GRP
No. of Bathrooms
1 Bathroom
No. of Cabins
2 Cabins
No. of berths
4 beds
Propulsion
Saildrive
Steering
Wheel control
Year Built
1999
Sejlbåden med frit udsyn 360 grader rundt med sol og dagslys både fra salonens u-sofa og fra det tilstødende pantry, hvor du har samme udsyn stående mens du laver mad/kaffe/drinks. Dette er en båd, hvor I ikke ”går ned i kælderen” og tilbringer tiden mens I er blæst inde, men lunt og tørt kan følge med i vejret og alt, hvad der foregår omkring båden.
Dette er ikke en motorsejler. Den har sejlbådsskrog og kort køl, er nem at styre og hurtigt reagerende på roret. Har bl.a. deltaget i Sjælland Rundt 2019, hvor vi sluttede som nr. 2 i vores race. Tysk kvalitet og gennemtænkt indretning, herunder teknikrum under salonen med skruestik og plads til værktøj. Dybdegang pga specialkøl kun 165 cm. Brede 350 cm, længde incl platform 11,95 m

Forbedringer og opgraderinger efter mit køb i 2016:
2017 ny Selden mast nyt rullestorsejl med lodrette sejlpinde, to rulle forstag, tv antenne, Trilux lavenergi toplanterne og dækslys.
2018 Nyt navigationsanlæg B&G Zeus 3 med 9 tommer skærm, Triton 2 instrument med skærm til vind, log og dybde, særskilt betjeningspanel for selvstyrer, NAC3 autopilot computer, lod/log enhed, vindmåler. Kort installeret dækkende nordeuropa og sydskandinavien.
2018 montering af kraftige side thrustere både for og agter, hver på 3000 watt svarende til 4 hk. Betjenes fra styrepulten eller fra fjernbetjening, man bærer om halsen.
Hver thruster har selvstændig batteribank monteret direkte over thrusteren. I hver bank to stk Optima Bluetop Dual Purpose, som hver kan levere 975 amp.
2018 Ny lader med flere udtag
2018 forbrugsbatterier 2 stk Varta LDF90 12 V 90 ah, startbatteri 1 stk Varta LFS60 60 Ah
2018 Ny Code Zero letvægtsgenoa til forreste rulleforstag.
2018 specialfremstillet bred landgangsplatform uden tværpind og med forlænget søgeænder. Giver uhindret adgang over platformen og ind på båden omkring de to tromler ved rulleforstagene. Under platformen landgangsstige og ankerophæng.
Platformen er desuden udrustet med en ”landgangs-støttepind” som kan slås op og ned. Erstatter en fast støttepind på kajen ved din bådplads og følger i sagens natur altid med båden…
2019 ny marinesikret stereoradio forbundet til eksisterende højtalere i salon og i cockpit.
2019 Monteret No Storage fendersystem på søgelændrene. Du behøver aldrig at gå på dækket for at hænge fendere op eller bjærge dem ingen. Og heller ikke plads til at stuve fendere af vejen. Et hal på hver side af båden hejser eller sænker de fire lange fendere på hver side. Under sejlads hænger fenderne vandret mellem sceptrene i dækshøjde og er ikke i vejen ved smal passage mellem pæle.
2020 Udskiftning af de to ankre til 15 kg Rochna, som ifølge tests har ca. tre gange så stor holdekraft som de ankre, båden var udstyret med. Elektriske ankerspil både for og agter, 40 m rustfri stålkæde for, 25 meter galvaniseret stålkæde agter.
2020 udskiftet blandingsbatteri i badeværelset fra simpelt med drejehåndtag til termostat batteri.
2021 Udskiftet højtalere i cocpit.
2022 montering af B&G kortplotter Zeus 3 med 9 tommer skærm ved kortbordet – samme model som den ved styrepladsen. De to plottere er synkroniserede. Kan anvendes både til navigation og til manuel styring af båden med en drejeknap. Ved kortbordet er desuden motorstyringshåndtag.
2023 Montering af videokamera i stævnen, som på kortplotterne viser et klart billede af hvor langt man er fra kajen når man er ved at lægge til. En stor hjælp ved anløb af havneplads hvad enten du sejler alene eller har gaster ombord.
2023 ny Windex, bundmalet og nye zinkanode på propellen, den er skiftet hver sæson. Båden har været på land hver vinter i min ejerperiode.

Indretningen:
Forkahyt med siddeplads, garderobeskab, fir lange skuffer under dobbeltsengen, fire overskabe med låge og to åbne.
Rummeligt toilet med stor bordplade, underskab, overskab og hylder. Separat badeværelse med bænk og bruser med termostatblandingsbatteri.
Pantry med glas- og serviceskab med belysning i bordhøjde, underskabe, skuffer, ovn med 2 kogeblus, dobbelt vask, kølefryseskab. I forlængelse heraf kortbord med siddeplads og B&G kortplotter, som er synkroniseret med den i cockpit. Endvidere motorstyring så man kan sejle båden herfra.
Overfor pantry salon med u-formet sofa og spisebord med klapper, plads til fem personer.
Mellem salon og cockpit nedgang til agterkahyt med dobbeltseng og skabe og overfor indgang til teknikrummet. I de to kahytter er der i alt fire sovepladser
Cockpit udrustet med B&G navigation med to skærme for hhv kortplotter og vind m.m. Samt betjening af bov- og agter thruster
Til thrusterne / bowpropellerne er der tillige en fjernbetjening til at hænge om halsen, så du kan bruge dem når du går på dæk for at håndtere fortøjninger. Båden kan sejle sidelæns og holdes ind mod kajen i sidevind og dreje omkring sig selv på en tallerken. Man kan vende den på stedet bare der er en halv meter mere plads end bådens længde.
4 spil, heraf to elektriske Lewmar REVO spil, som er indbyrdes forbundet, sådan at når man haler ind med det ene, firer det andet ud når der er træk skødet.
På ruftaget yderligere to spil, det ene elektrisk fint til at hale rullestorsejlet ud og ind.


Diverse detaljer og udstyr
Sejlgarderobe: Storsejl 2018 58 m2 Code Zero 2019 56 m2, genoa 42 m2
Motor: Volvo Penta MD 2040 CBT, 40 hk fra 1999 med trebladet Volvo foldepropel. Senest serviceret i 2023, er hver vinter frostsikret både i søvandskredsen og i ferskvandskredsen, kørt mindre en 10 timer i 2023.
Tankkapacitet cirkatal: Diesel 150 liter, Vand 230 liter, spildevand 70 liter
Oliefyr med regulerbar indblæsning af varm luft i salon, kahytter og toilet.
Stik med 230 V landstrøm i forkahyt, i salon og i toiletrum.
Ankre for og agter med elektriske spil
Cockpit-telt i fuld ståhøjde. Sider kan tages af så det fungerer som solsejl.
Bimini over styreplads.
Stereoradio med højtalere i salon og cockpit
2 personers Gummibåd, med 2,5 hk 4takt påhængsmotor, motoren brugt mindre end 2 timer
Badeplatform med stige agter.
Varmtvandsbeholder opvarmes både af motorens og med el.
Stuveplads: Den er enorm, der er i at 11 lemme i dørken, flere meget dybe og tre af dem med mulig stuvning i to etager og dertil i tilhørende siderum under køkkenbordet.
Tilbehør: Kraftig vinteroverdækning.
Byggeår 1999 - blev bygget som den første i serien og sejlet på ferier af Sirius Værftets ejer, har vi erfaret fra en anden sejler som kendte ham.
Originale tekniske håndbog med tegninger og oversigt over installationer medfølger.

Skavanker: Teakdækket er tæt og ligger fast, men en del propper over skruerne er faldet af.
Afviserlisterne af teak på siden af båden er løse og nedbrudte agter i en længde af ca 1,5 meter.
Timetæller for motor defekt. Forrige ejer anslog timetallet til 2000 i 2016, nu anslået 2.500 timer.
Revne i akrylrude i skydekappen.
Et 230 v stik i et stuverum er ikke korrekt afdækket på bagsiden.This text has been auto-translated. Show in original language

$

currency selector