Jeanneau Sun Odyssey  42.2 image

Jeanneau Sun Odyssey 42.2

Location SNEEK, Netherlands. Get contact data at BoatShop24
$74,720
Request survey for $713
Autopilot
Battery Charger
Beam
4.1m
Cabins
4
Class
Daysailers
Compas
Depthsounder
Engine Make
Yanmar
Engine Type
Inboard
Engine Year
1997
Fresh Water Tank
1 x 440 l ()
Fuel Tank
Fuel Type
Diesel
Heads
2
Holding Tank
Hull Material
Fiberglass
Hull Shape
Other
Length
12.80m
Length Overall
12.8m
Log-Speedometer
Make
Jeanneau
Max Draft
2m
Model
Sun Odyssey 42.2
Offered By
Tornado Sailing
Oven
Refrigerator
Shore Power Inlet
TV Set
VHF
Year
1997
FOTO'S ZUSTERSCHIP! Riant zeiljacht, 4 cabine uitvoering!


Algemeen
Overig:
De Jeanneau Sun Odyssey 42.2 is een vooruitstrevend ontwerp, zelfs nu na 26 jaar oogt dit zeiljacht nog modern en fris. Brede gangboorden, ruime kuip en een mooi geïntegreerd zwemplateau. Doorgang naar het zwemplateau is vereenvoudigd door een handig om te klappen bankje achter de stuurstand (het teak op het bankje naar het zwemplateau heeft wat aandacht nodig).

Accommodatie
Overig:
Bij binnenkomst tref je een royale salon met een mooi opgestelde rondzit. De entree heeft wat aandacht nodig qua lakwerk, evenals de toegangstrap (maar in de basis is alles goed). Aan BB-zijde bevind zich een navigatiehoek, met royale navigatietafel en een mooie zit. Zowel BB- als SB-achter is bevind zich twee ruime achterhutten, beide uitgevoerd met een riant tweepersoonsbed en voldoende kastruimte. Aan SB-zijde is een nattecel gesitueerd welke beschikt over een toilet, wastafel en handdouche. Salon is ruim, met aan BB-zijde een langskombuis. De langskombuis beschikt over een gootsteen, twee-pits kooktoestel met oven en een gebruikelijk (voor Jeanneau) royale koelbox. In het voorschip tref je aan BB-zijde de tweede nattecel, uitgevoerd met toilet, wastafel en handdouche. Voorin een royale master-cabin met tweepersoonsbed en veel kastruimte. Aan SB-zijde de 4e hut, deze beschikt over een stapelbed, breedte van de bedden zijn iets smaller maar ideaal voor bijvoorbeeld kinderen. 

Motor, electra, water
Overig:
De motorruimte is toegankelijk vanaf de toegangstrap, deze maakt een verzorgde indruk en is schoon. Motor is een stevige 4 cilinder, indirect gekoeld. Motor is aangesloten op een keerkoppeling met schroefas.

Tuigage
Genua: Dacron
Overig:
Alle vallen in de mast zijn recent (2023) vernieuwd. Mast is gecontroleerd en nagekeken in 2023. Alle vallen en schoten bedienbaar vanuit de kuip. 2x Lewmar ST vallieren en 2x Lewmar ST schootlieren. Zeilen maken een nette indruk.


Type interieur: Modern, wood look ;

Kleur stoffering: Mottled

$

currency selector