Ge Vagabond en ny chans! image

Ge Vagabond en ny chans!

Location Gotland. Get contact data at Blocket
$8,977
Vi vågade chansa på drömmen och köpte en nyrenoverad och fin gammal segelbåt, Vagabond en SeaEagle 31 från 1980 med solpaneler, elmotor och stor batteribank. Men när vi bara hade ägt henne i fyra veckor och var ute på vår tredje och sista tur för säsongen hamnade vi mitt i ett oväder. Vi fick lägga till i nödhamn och en av oss bröt ett par fingrar i samband med grundstötning så det blev gips och fokus på återhämtning och läkning. Kommande veckan visade sig vara sämsta tänkbara för att flytta hem Vagabond till hemmahamn, vi gjorde allt vi kunde. Men vädergudarna gav storm i flera dygn och det blev ett haveri, båten slets från hamnen och hamnade uppe på land. Där stod hon i åtminstone ett dygn innan vädret var så pass lugnt att det gick att bärga henne. Hon togs upp och har stått vid hemmahamn i Flundreviken som är en jättefin och engagerad båtklubb strax utanför Visbys centrala delar.

Det har tagit tid att landa i beslutet att släppa taget om de drömmar vi hade med Vagabond. Det är en del arbete med henne innan hon kan ge sig ut på havet igen och vi har landat i att det äventyret inte är för oss. Först var tanken att rusta upp henne själva men vi har även där fått inse våra begränsningar. Vi tror det är bättre att den som ska segla med henne själv rustar och lagar så man fullt ut vet hur hon blivit reparerad.

Vi tror att någon annan kan se hennes potential och vilja förbarma sig över hennes öde. Kanske vill du rusta upp henne och sälja henne för vad hon egentligen är värd. Eller själv njuta av hennes skönhet och ta henne ut på njutningsfulla turer?!

Det här är en båt med fin proveniens, som har tagits väl om hand av sina tidigare ägare och det känns så tråkigt att hon hamnat i det skick hon är i nu. Vi gav en slant för henne och har lagt ned en del i bärgning och annat men just nu är vi mer intresserade av att hon får gå vidare till någon som kan ta hand om henne än att få igen vad vi har investerat.

Priset är därför förhandlingsbart.

Båten säljs i befintligt skick, vi vet inte exakt allt hon var med om under stormen. Det finns en läcka på däck styrbord sida som vi inte kunna identifiera och som orsakat en ful vattenskada invändigt (se bild). Hon behöver nya tampar, stegen i fören kan också behöva ses över samt ett nytt försegel. Utöver det mycket synbara hål som stormen orsakade i skrovet. Annars verkar det vara mest kosmetiska skador (vi har gått igenom båten med tidigare ägare som hjälpt oss felsöka så gott det gick i höstas).
Batterier och navigationssystem är ej testade men ska inte vara något problem med som vi kan se. Allt är urkopplat, batterierna var fulladdade när de kopplades ur.

Du får med dig orginaldelar som just nu inte är monterade, ett extra segel som eventuellt kan göras om till försegel (det fanns planer på att det skulle bytas).
Se bilder på skador, potential och hur hon var rustad när vi tog över henne.

Hör av dig!

$

currency selector