Maxi 95:a med el-inombordare image

Maxi 95:a med el-inombordare

Location Norrtälje. Get contact data at Blocket
$12,220
Request survey for $1615
Här är båten för dig som verkligen vill ha ett billigt och miljövänligt båtägande! Med elmotorn får du en ljudlös entré i natur och gästhamnar samt mycket mindre motorunderhåll.

Det finns saker att rusta upp på båten, men är perfekt för dig som vill ha en stor praktisk båt för seglatser med vänner och/eller familj. Med sina 190cm ståhöjd i salongen och 6 bäddar är Maxi95:an en av de större båtarna för sin längd. Säljes pga flytt inåt landet med sämre möjlighet att nyttja den. Båten är nu på land utanför Norrtälje.

Elmotorn:
Greenstar Marine - E20 systemet Extremt underhållsfri och för vintern räcker det med att koppla ur en pool på battericentralen, och inget mer krångel. Styrs via CanBus-system som kan kopplas ihop med GPS:en och andra media-/sensordrivna system. Digital manual från leverantör skickas med vid affär.

Motorbatteri:
6st Battery AGM/VRLA 12V/100Ah (kopplade som 24V-system) Batterierna räcker i ca 2,5h för 3 knop vid vindstilla. Behöver planeras lite mer än i vanliga fall, så man inte hamnar i starka motvindar en längre kanal tex. Laddar via landström (laddkabel ingår, både för tre-fasuttag samt vanliga 230V-uttag, 25m) och vid segling via propellern. Kan även installeras solceller för laddning. Systemet drar ca 0,2A i viloläge.

Segel:
Förseglet är en Rull-Genua som inte är i bra skick. Den har skotats för hårt och har hål/är sönder där den slagit i vantstagen. Går att segla i men bör lagas/bytas ut mot en fock som inte riskerar slå i. Storseglet är i gott skick, och finns ett använt i reserv också som medföljer.

Övergripande:
Märke: Maxi Modell: 95 Årsmodell: 1975 Serienr: 517 Längd: 31 fot /9,5m Bredd: 3,15m
Motormärke: GreenStar Marine Motormodell: E20 Typ: Inombordare Effekt (hk): 20 Drivmedel: El Årsmodell motor: 2020 Gångtimmar motor: ca 40 h

Övrig el:
De befintliga solcellerna laddar de två underhållsbatterierna (lampor, länspump, GPS, etc). Detta system är på 12V. Lampor i akterruff, toalett, salong och förpik. I toalett samt mitten-taklampan i salongen är för tillfället inte ikopplat.

Övrigt: Finns både automatisk länspump med nivåvakt som ser till att det aldrig riskerar att fyllas upp med vatten i kölen, samt en större manuell länspump för nödfall. Det kom in lite under tidigare säsong vid axeln, men efter att ha justerat axeln och bytt ut Black-jacken så är det sällan det kommer in vatten. Kapell att dra upp över sittbrunnen finns, smidigt paketerad över akterruffen. Vattentank som är kopplad till kök och toalett. Kylskåp och spritkök samt gott om utrymme i köket. Toalett med däckstömning. Värmare till salong och akterruff, en Wallas-värmare.

Ingår: GPS - Raymarine Axiom 7 Stöttor och vagga Täckställning med presenning Jolle Allt övrigt inventarie som hör till.

Hör av dig för fler bilder.

$

currency selector