Albin 78 med elmotor image

Albin 78 med elmotor

Location Hisingen, Göteborgs stad. Get contact data at Blocket
$4,230
Request survey for $1326
En lätthanterlig båt med goda seglingsegenskaper utrustad med storsegel, fock, gennaker och spinnaker.

Originalbommen är utbytt mot en Seldénbom med två invändiga revlinor. Denna i kombination med dubbla fallwinschar och bra avlastare för alla linor medger en säker revning även i grov sjö.

Infästningen för mantågsstöttorna i däck är en känd svag punkt på båttypen. På detta exemplar har därför däckets invändiga kärna av divinycell ersatts med massiv epoxi och förstärkts med rostfria plåtar. I förebyggande syfte har år 2019 samtliga skrovgenomföringar bytts ut.

Den gamla trötta och illaluktande dieselmotorn har år 2019 ersatts av en elmotor med en effekt på 5 kW. Till denna finns åtta 12-volts Trojanbatterier hopkopplade till ett 48 V-system. Kylbox, belysning, logg, ekolod, VHF och uttagen för att ladda mobiltelefoner strömförsörjs från ett separat 12 V batteri. De två elsystemen kan laddas med solceller eller med kabel från land via två fast installerade batteriladdare för 12 respektive 48 volt. Landströmcentralen har ett 220 V-uttag. Alla komponenter i elsystemen (kablar, kopplingsplintar, säkringshållare m.m.) är dimensionerade i överkant för att minimera spänningsfall.

För en besättning på två vuxna bjuder båten en 5-stjärnig komfort med nya tjockare dynor (se foto), kylbox av kompressortyp, toalett med septiktank, slingerskydd för vila under gång och goda stuvutrymmen både invändigt och i sittbrunnen. Sittbrunnskapell som, i hamn, ger ett extra rum. Vindskydd i tyg runt sittbrunnen. Lagunabord med fäste i sittbrunnen.

För vintervilan finns en NOA utliggarställning med kraftiga presenningar.

Båtplats med Y-bommar i Torslanda Lagun kan, om så önskas, få hyras i andra hand i upp till tre år.

$

currency selector