Mamba 35 -1984 image

Mamba 35 -1984

Location Nacka. Get contact data at Blocket
$30,550
Request survey for $595
Mamba 35 konstruerades av Jan och Harry Becker. Den är slank med stor segelyta och medelhöga fribord. Aktern är bred, vilket ger fina utrymmen. Däck och skrov är byggt med sandwichlaminat i divinycell och båten har bakåtsvept fenköl i bly.

Löa 10,85 Bredd 3,10, Djup 1,75.

Båten är välskött och gradvis förbättrad. Fall och rev hanteras från sittbrunn, försegel på Furlex förstagsprofil. Sittbrunnen har långa sittbänkar (ingen skotskena bryter av) nyligen klädda med Isiteek vilket ser ut som teak men är underhållsfritt. Snickerier kring rufflucka i lackad teak och nygjorda sidofack i teak.

Båten har genomgående nya dynor i mycket hög kvalitet vilket matchar inredningen i mahogny mycket väl. Skrovbeklädnad på innersidor och tak är bytt.
Det finns 7 sovplatser, och en familj på fem får plats i förpik och två akterkojer (den ena dubbel) utan att behöva sova i salongen. Masten står på däck, vilket gör salongen luftig. Pentryt har bra förvaring i skåp och lådor, gasolspis, kylbox och två hoar. Toa går att stänga mot både förpik och salong.

Riggen är 7/8 dels från Benns med bakåtsvepta spridare, bom med revlinor och rodkick från Benns och Furlex förstagsprofil.
Motorn är en dieselmotor från Yanmar 2GM20 på ca 18 HK från 1984-85 med Martec färskvattenkylning. Generatorn bytt till 60A 2009, Vattenpump renoverad. Årlig höstservice med oljebyte samt filterbyten olja/bränsle vartannat år.
Botten är renskrapad från gammal bottenfärg och epoxibehandlad 2014, därefter kompletterad med blank epoxi (T-coat) 2019 och bättrad 2023.

Båten är utrustad med tex: Wallas värmare, 2 lågig gasolspis med ugn, Kylbox med kompressor och kylmagasin, Stereo & VHF. Sjö- och färskvattenpumpar i pentry och toa.
Toalett med septiktank och däckstömning, sanitetsslangar bytta 2019.
Garmin plotter integrerad med Silva MX2 logg, vind och lod. Rostfritt Bruce-ankare med ankarolina i akter, Galvat Bruce med lång kätting i förlig ankarbox.
Storsegel med genomgående lattor och revlinor till sittbrunn. Nyare segelkapell med lazyjacks, försegelkapell och sprayhood, Rullgenua II 31 m2 i triradial sandwich. Äldre genua I och kryssfock finns.
Löstagbar solpanel med anslutning via laddregulator. DC 12V/AC 230V konverter för laddning av dator etc. Komplett förtöjningsutrustning och bergdubb. Verktygslåda med det som krävs för motorunderhåll och riggning m.m. Köksutrustning.
7 stöttor och däcksställning för vinteruppläggning.

$

currency selector