van der Molen image

van der Molen

Location Netherlands » Noord-Holland » Naarden. Get contact data at Boat24
$31,860
Request survey for $501
Basis for Negotiation
EUR 29.500,-
CE Design Category
D - Sheltered Waters
Certified No. of Persons
6 Persons
Displacement
7'000 kg
Draught
0.60 - 0.60 m
Engine Performance
1 x 40 HP / 29 kW
Fresh water tank
200 l Water
Fuel Type
400 l
Headroom
180 cm
Length x Beam
9.00 m x 3.40 m
Material
Steel
No. of Bathrooms
1 Bathroom
No. of Cabins
1 Cabin
No. of berths
6 beds
Year Built
1978
Prachtige Vermolen schouw. Vermolen schouwen staan bekend om hun mooie zeeg en goede zeileigenschappen. daar is dit schip geen uitzondering op. Daarnaast is de afwerking van het schip technisch heel goed en zeer fraai. Het schip heeft extra trimmogelijkheden en -zeilen waardoor het goed in zeilwedstrijden mee zal kunnen komen. Het heeft bij voorbeeld een uitgebreide wedstrijdzeil garderobe.

In de sfeervolle kajuit is er een praktische kombuis met fornuis en koelkast en voldoende bergruimte. Er is voldoende zitruimte met een fijne tafel en banken. De koekoek zorgt voor een prettig licht. Verder naar voren is het toilet, opbergruimte voor kleding en een dubbele slaapplaats. Boven de slaapplaats is een derde kooi overdwars waar een kind zou kunnen slapen.

In 2020/21 is de buitenzijde geheel kaal gehaald en opnieuw geschilderd met een grondlaag en 7 aflaklagen, ook het houtwerk is geheel van nieuwe lak voorzien. Het teak op het kajuitdak is in 2021/22 volledig verwijderd en het staal onder het teak is volledig ontroest en in een nieuw 2 componenten verfsysteem opgebouwd. Daarna is het originele teakdek weer aangebracht zodat dit weer zeker jaren mee kan. Het potdeksel is voorzien van een RVS onderlaag en had geen problemen waardoor dit gewoon kon blijven zitten. Wel is al het houtwerk kaal gehaald en opnieuw gelakt met ruim voldoende laagdikte. Ook de motor heeft een grote beurt gehad: de brandstoftank is gereinigd en alle slangen en rubbers zijn vernieuwd. Ook is er een nieuwe dynamo geplaatst. Schakelpaneel en een deel van de elektrische bedrading is vervangen, evenals de accu’s en de laadautomaat (Victron).

Door nieuwe baan en gezinswijziging geen tijd meer voor deze fantastische boot. Wil m eigenlijk niet kwijt maar ze moet gebruikt worden en niet alleen in de haven liggen.

Dingen die ik nog zou willen aanpakken: Interieur: nieuwe kussens en gordijnenThis text has been auto-translated. Show in original language

$

currency selector