Maxi 77 - Svärfars pärla image

Maxi 77 - Svärfars pärla

Location Orust. Get contact data at Blocket
$1,410
Request survey for $1309
Säljer på uppdrag av svärfar den stolta Dorothea!
Båten har haft samma hem sedan 1974 och har sedan dess varit med om många härliga turer där höjdpunkten var en seger i maxi-klassen på Tjörn runt! Huruvida spinnakern var reglementsenlig eller inte tvistar de lärde om än idag.

Båten är mer eller mindre komplett beroende på hur kräsen man är. Den har en färskvattentank och fotpump som i princip aldrig använts. Dynor och inredning är i originalskick. Det innebär en patina som inte går att värdera i pengar!
Dessvärre råkade jag slänga originalfrysboxen i frigolit som höll på att vittra sönder för ett par år sen. Men spritköket är relativt nytt. Elsystemet kan behöva sig en översyn men lanternor finns iallafall. Segelmässigt finns ovan nämnda spinnaker, Genua på rulle samt ett storsegel. Eventuellt något mer segel i okänt skick. Bomkapellet och sprayhooden har sett sina bästa dagar ganska många gånger men finns iallafall kvar. Sitter även en 8hp Johnson sailmaster på som puttrar förtjänstfullt om man bara hotar att byta ut den mot en nyare modell samt inte chokar för mycket.

Det medföljer även ett gäng snören och annat bös. Snören, ett ord som upprör många inom båtvärlden, men efter att själv ha varit verksam i yrkessjöfarten i nästan 20 år så förbehåller jag mig rätten att använda detta ord.

Har du läst enda hit? Grattis! Det här är båten för dig! Perfekt första båt för att få upp intresset för sjön och lära sig segla. Perfekt sista båt, åtminstone för svärfar. Är du mittemellan andra båtar kan denna också vara perfekt! Alla fall och tampar nerdragna i sittbrunnen för maximal komfort! Rätt köpare är viktigare än rätt pris!

Finns att se på västra Orust efter överenskommelse.


Summering:

Maxi77 1974
Storsegel
Rullgenua
Spinnaker
Johnson 8hp sailmaster 1989
Prylar och pinaler inkl dragg och ett hemmabyggt danfordankare.
Rorsman Otto följer också med, de som vet de vet.

Båtplats kan eventuellt ingå till slutet av sommaren.

$

currency selector