Segelbåt Omega 30 S SWE 146 1985 image

Segelbåt Omega 30 S SWE 146 1985

Location Ekerö. Get contact data at Blocket
$18,800
Request survey for $510
Båten ligger segelklar vid Rastaholm (gränsande till Mälaren och Björkfjärden) på Ekerö. Båten är i gott skick, men används tyvärr inte i den omfattning vi hade hoppats på (och som den förtjänar) när vi köpte den för tre år sedan. Den är torr och fräsch inuti. Nya sköna dynor i samma färg i hela båten. Sovplats för 5-6 personer. Den visas efter önskemål kvällstider och helger. Givetvis får den provseglas före köp. Ytterligare bilder kan skickas via e-post.

Båten är XRF-mätt med godkänt resultat för Mälaren. Protokoll medföljer i båtpärmen där även användarmanualer för all utrustning är samlade.

På båten sitter ett kolfiberstorsegel (Gransegel) och en självslående Furlex 104S rullfock. Utöver dessa finns ytterligare en självslående fock, en stormfock samt en genua (och spirbom). Dessutom säkert ytterligare något segel... Storskotskena med kullagrad travare. Sprayhood och kapell till storsegel och försegel i fint skick. Samtliga fall är neddragna till sittbrunnen. 7,5 kg Bruceankare med 50 meter Ankarolina i aktern. Ytterligare ett ankare i stuvfacket i fören. Mantågsband på båda sidor vid sittbrunn (enkelt öppningsbar på babord sida). Rorkultsförlängare och autopilot Autohelm 1000. Peke med stävstege och förstagsprofil i fören, badstege i aktern.

Salongen är rymlig med sittplats för (minst) fyra personer. Pentryt har stora ytor för matlagning. Gasoldriven Primus spis med ugn. Två stycken 2 kg gasoltuber i ventilerat stuvfack i fören. Kopparrör till spis. Batteridriven gasvarnare. Ny brandsläckare (2023) och brandfilt. Isotherm kylbox. Stor dubbel diskho med fotpumpar för både söt- och sjövatten. Blaupunkt stereo med två högtalare. Wallas Thermo 2200 värmare med två utblås (värme eller ventilation).

Avskild Jabsko toalett med septitank med däckstömning. Handfat med fotpump för sjövatten. Skåp och garderob.

För navigering och segling finns en Garmin sjökortsplotter, Nexus NX2 med server, multiinstrument logg/ekolod, NX2 vindinstrument, VHF med DCS och masttoppsantenn. Samlade reglage för värmare, kylbox, VHF, stereo, m.m. vid navigationsbordet.

Motorn är en sötvattenkyld 16 Hk Vetus från 2010 med 2-blads foldingbladpropeller. Batteribank med ett start- och två förbrukningsbatterier 350 Wh, 80Ah från 2017. Motorn är mycket lättåtkomlig för kontroll och service. Tankad med HVO100 syntetisk diesel utan RME. Solcellspanel 11W med regulator. Skiljerelä mellan start- och förbrukningsbatterier. Landströmsanslutning med två 230V uttag i salongen, samt ett uttag för en Cetek Multi XS 7000 batteriladdare.

För vinterförvaring finns sex stöttor, täckställning och presenning.

Utöver ovan uppräknad utrustning finns tampar, fendrar, bergskilar, vinschhandtag, köksutrustning, sittbrunnsdynor (4 st), sittbrunnsbord, m.m. Även verktygslåda, reservdelar och oljor medföljer vid smidig affär.

Allmänt om Omega 30:
https://sv.wikipedia.org/wiki/Omega_30
https://web.archive.org/web/20100108064806/http://www.sailguide.com/omega_30.htm

$

currency selector