Tak Lady Captress image

Tak Lady Captress

Location Netherlands » Brielle. Get contact data at Boat24
$31,320
Request survey for $557
Draught
1.35 m
Engine
Volvo Penta M21A
Engine Performance
1 x 75 HP / 55 kW
Fuel Type
Diesel
Headroom
195 cm
Hull Color
White
Length x Beam
10.00 m x 3.25 m
Material
Steel
No. of berths
4 beds
Propulsion
Inboard Direct-Drive
Year Built
1974
incl. VAT
EUR 29.000,-
Charmante motorzeiler voor een interessante prijs.

Ruime en vaarklare motorsailor voor een interessante prijs. Ze is een stoere verschijning en een ideaal schip voor een lekker dagje op het water dankzij het ruime achterdek. Maar een vakantie of zelfs een langdurig verblijf aan boord is zeker ook geen probleem. Steker nog, de salon is lekker ruim met flinke vensters wat een goed zich op de omgeving geeft en veel lichtinval. Wat erg pretig is bij een langer verblijf aan boord. Bij langere tochten kunnen de weersomstandiheden natuurlijk wel eens tegen zitten maar in dit geval ook geen probleem, dit charmante schip heeft zowel een buiten- als een binnenbesturing. Verder zijn er zijn twee hutten een boord, een toilet ruimte en een compact maar praktisch kombuis. Onderstaand een woord van de eigenaar wat eigenlijk alles mooi samenvat:

"Wij hebben een motorsailer genaamd MARE LIBERUM die wij kochten in november 1991.

Het schip is van het type Lady Captress gebouwd door de Scheepswerf P.J. Tak in Raamsdonksveer, dit is een oude binnenvaart-scheepswerf die in de jaren 70 overging op het bouwen van jachten.

Naar mijn weten zijn er 18 schepen van het type Lady Captress gebouwd waarna er in later jaren een modernere versie van het type werd gebouwd. We zijn in de afgelopen jaren meerdere zusterschepen tegengekomen door heel Nederland, vooral in het noorden van het land.

De werf bestaat inmiddels niet meer onder de naam Tak maar is overgenomen door een andere eigenaar.

Gegevens van onze boot zijn:

Bouwjaar 1974

Stalen schip, rondspant, huiddikte 5 mm., huiddikte stalen bovenbouw 4 mm., verhoogd achterdek voorzien van een teakhouten dek, 1 cm dikte.

Het teakhouten dek is plusminus 11 jaar geleden in Oostvoorne in een botenloods (Geijsman) lat voor lat verwijderd waarna na ontroesting metalen dek en opnieuw gecoat metalen dek , opnieuw herlegd door een scheepstimmerman.

Afmetingen : Lengte scheepsromp 10.00 m., breedte 3.25 m., diepgang 1.35 m., masthoogte voormast 11.35m., achtermast 5.50 m,  (kan onder de Brielse Brug door in het midden , hoogte Brielse brug 11.50 m)

Lengte over alles is momenteel 11.60 m door plaatsing van 2 davits waarin momenteel een bijboot hangt met een breedte van 1.60 m. De bijboot is geschonken aan onze kleindochter.

Twee aluminium-masten met strijk-installatie op ankerspil en bok waarin de masten hangen bij het strijken.

Motor : Volvo Penta Type M21 A  - 4-cilinder, 75 pk., linksom-draaiend , linkse schroef , 2 brandstoftanks diesel , één aan bakboord, één aan stuurboord , door leiding met elkaar in verbonden mét tussen-afsluiter.

Boegschroef : Vetus 3 pk

Drinkwatertank in de midscheeps over dwars , capaciteit 350 liter water.

Vier tot zes slaapplaatsen, 2 slaapplaatsen in achterkajuit (bestaande uit één tweepersoons matras), 2 slaapplaatsen in de voorkajuit , één aan stuurboord en één aan bakboord.

Extra (kleine)slaapplaats(en) te creëren in de dinette in de kajuit  door tafel in de U-vormige bank te laten zakken en er een kussen op te leggen (kussen is aanwezig).

Kombuis is voorzien van geiser met aparte sproeikop. Wasbak met kraan voor koud- en warm water .Koelkast geschikt voor gas, accu's en aansluiting 220 Volt.  Gascomfort : 3 pits en 2 grote gasflessen in bun ( met ontluchting)  in achterschip, waarvan er één is aangesloten en de andere reserve is.

Toilet met spoel-wasbakje en spiegel . Tevens vuilwatertank later ( in 2011) ingebouwd, capaciteit 30 liter. 

In de kajuit is een navigatie-hoekje met uitschuifbare kaartentafel, voorzien van marifoon, GPS en dieptemeter . Marifoon heeft AIS en radio-roepnaam PF5858 .

Dubbele besturing, binnen en buiten, tevens boegschroef zowel binnen als buiten te bedienen.

Overige technische meters zijn oliedrukmeters , toerentellers, binnen én buiten en roerstandaanwijzer op buiten-console op het achterdek.

Tevens walaansluiting aanwezig voor gebruik 220 V walstroom.

Schip is in 2021 en half 2022 in Zuidland op een jachtwerf geheel gerenoveerd en geschilderd door een scheepsschilder uit Zuidland.

Onderwaterschip opnieuw in de antifouling en voorzien van 6 nieuwe zinkstukken.

Masten zijn van aluminium alsmede de giek en het bezaan-giekje. Tuigage geborgd met roestvrijstaal staand wand en r.v.s.-spanschroeven.

Zeilen zijn van dacron en in goede conditie, zijn wel, maar minimaal gebruikt de laatste jaren. Alleen gezeild op IJsselmeer en Randmeren tijdens onze vakanties.

Groene huiken om de zeilen en het kuipzeiltje op het achterhekwerk zijn vorig jaar voorzien van nieuwe stiksels bij een zeilmaker in Brielle.

Schip kan na verwijderen van de masten gebruikt worden als motorkruiser , we zijn enige zusterschepen zonder zeiltuig tegen gekomen."

Interesse in dit leue schip? Neem dan zeker contact met ons op om een afspraak voor een bezichtiging te maken. Wij zijn te breiken via email: ####@wwy.nl of tel.nr. +31 168 820 208.

 


Motor, electra, water
Brandstoftank aantal: 2 x 250 ltr.

$

currency selector