Maxi 77 -82 image

Maxi 77 -82

Location Norrköping. Get contact data at Blocket
$2,538
Request survey for $1309
Hej
Vi har seglat med vår Maxi 77 i snart 4 år och känner att det är dags för något lite större då vi fått tillökning. Vår båt är i bra funktionell skick och har de viktigaste detaljerna man behöver från en Maxi 77. Det finns massvis med gott man kan säga om maxi 77 och vi har åtnjutit manga dagar både i vackert väder med svaga vindar till stormigare väder i högre vågor.

- Motor: Tohatsu 9,8 HK utombordare på långrigg, nytt fjädrat motorfäste gör den lätt manövrerad för en svag person. Motorn är servad varje år de senaste 4 åren med ny olja, packningar, filter, tändstift och vid behov även impellern. En väldigt pålitlig och stark motor som klarar allt från lugn tilläggning till starka motvindar.
- Då båten är en av de senare exemplaren så finns Seldén-rigg, bättre sidorutor som inte läcker, starkare infästning av masten och ventilationsluckan för bensinångor i tankutrymmet.
- Furlex rullfocksystem till försegel.
- Segel finns storm fock (fint), genua (Fint), storsegel (något säckigt men långt från dåligt) och spinnaker.
- Segelstrumpa försegel och likadant skydd till storseglet.
- Rymligt sittbrunnskapell som utökar trivsel för familjen. Det finns även rutor samt att man kan öppna upp frikostigt vid varmare väder (se bild).
- Båten är polerad och bottenmålad varje år. Detta året har vi inte skrubbat däck då båten lyftes i snabbare än tänkt. Inga bottenkänningar eller stora skador på båten men en liten spricka finnas i gelcoaten på babord sida, högt upp vid relingen.
- Ankare x2 (Tallriksankare samt Danforth-ankare) och ankarbandsrulle i aktern.
- Mantågsnät
- Inredning och dynor är i fräsch skick och båten har inte någon konstig lukt
- Köksgeråd till 4 personer
- Origo 2000 med dubbla plattor (T-röd)
- Värmare sitter i båten. (Denna har vi endast testkört men inte brukat kontinuerligt)
- Toalett som fungerar vid test men inte varit i bruk under vår tid.
- Dubbla fot-pumpar under köket för havsvatten samt färskvatten. Färskvattenbehållare finns installerad men den har vi inte använt. Påfyllnadslock finns utanför båten.
- Elen är seriöst installerad och dubbla bil-batterier driver lanternor (kontakten till den i masten är trasig, resten fungerar), belysning, toatankspump och plotter. (Plotter ingår ej).
- 2 vinschar
- Tampar, skot och förtöjningslinor är i skick från nyskick upp till bruksskick.
- Litet läckage vid fotpump samt vid skrovgenomföringen för loggern. Det har varit så sen vi köpte båten och har tänkt att fixa det varje år men vattenmängden är liten och hanterbar så vi har seglat istället.
- Inga övriga läckage från tak eller fönster eller liknande som kan förekomma på en del maxi.
- Vinterförvaring har vi gjort i Stegeborg där även en toppen-vagga samt komplett NOA-ställning finns som ingår i köpet.

Det finns säkert en del som är glömt så hojta gärna till så får ni mer information.

$

currency selector