Nord 80 - 1978 image

Nord 80 - 1978

Location Västra Göteborg, Göteborgs stad. Get contact data at Blocket
$4,700
Request survey for $1360
Nord 80 från 1978 till salu p.g.a. flytt från västkusten. Hamnplats i Saltholmen kan nyttjas året ut och eventuellt lösas ett par år enligt Grefabs regler för andrahandsuthyrning.

Båten är en mark 1 med den låga riggen. Båten är väldigt trygg och vi har seglat 3-4 veckor i 4 säsonger med två små barn. Båten går lugnt i sjön och tål mycket vind. Mycket rymlig och trevlig sittbrunn för båtens storlek. Rullgenuan gör att det är enkelt att hantera båten själv. Ingen stickkoj så tre stora stuvfack i sittbrunnen. Tidigare ägare har bytt innertak i salongen, motorn är bytt till en större variant än original någon gång på 90-talet.

Vi har seglat fyra veckor i år vilket har funkat bra, men båten har som de flesta äldre båtar en del fix. Priset är satt därefter, men är öppen för bud. Båten säljes i befintligt skick.

Motorn: volvo penta MD2020 från 90-talet. Tidigare ägare jobbade som ingenjör på volvo penta och för egen del har jag bytt filter och olja vinterkonserverat den sedan vi tog över henne 2021. Startar alltid och går bra.

Segel: ok skick för semestersegling. Osäker på ålder, men genuan på rulle är lite nyare.

Utrustning:
- stort sittbrunnskapell och sprayhood. Behöver en översyn liksom sprayhood.
- Rorkults-autopilot.
- Kompressorkyl.
- Gasolspis med dränerad hink i ena sittbrunnsstuven. Vi har dock använt en induktionsplatta de senaste åren då vi oftast ligger i hamn.
- VHF (som jag inte använt under de åren vi ägt båten).
- Äldre radio med tillhörande högtalare inne i båten.
- Två batterier, ok men nog behöver bytas på några års sikt.


På att göra listan:
Påfyllnadsröret till dieseltanken otätt och därför bortplockat. Jag har tills vidare löst det genom att plocka bort det och fylla på diesel direkt i tanken som sitter under sittbrunnsdurken. Funkar som en temporär lösning då tanken är stor.
- Toa med septiktank utan däckstömning. Vi har inte använt toan de senaste åren eftersom vi oftast ligger i hamn och ändå inte haft möjlighet till tömning.

Upptagning av båten är bokad till den 17/9. Båten visas sista helgen i augusti eller 14-15 september.

$

currency selector