Smaragd SWE 117 image

Smaragd SWE 117

Location Centralt Norr, Malmö stad. Get contact data at Blocket
$9,306
Smaragden är en cruiser-racer av entyp och kappseglar med SM-status. När man ser hennes former kan man ana hennes goda egenskaper och prestanda. Hon har ett långt, lågt och smalt skrov med effektiv undervattenskropp som ger ett bra driv genom sjön och är väldigt styv när det blåser på.
Inuti är det gott om sovplats. Fyra vuxna får lätt plats. Ståhöjden är dock begränsad till området under sprayhooden där också köket finns.
Det roligaste med Smaragden är att man även vid semestersegling sällan blir omseglad. Summa sumarum, så är Smaragden en perfekt kombination av semesterbåt med möjlighet till entypskappsegling.

Denna Smaragd är i gott skick med nya sittbrunnen med självlänsar. Alla skott väl plastade. Botten epoxibehandlad 2020 då även kölen spacklades upp efter rätt profil. 2022 lämnades båten in på varvet Boatconsult där byttes den tidigare inombordsmotorn ut och drevet plastades igen samtidigt som akterspegeln förstärktes och ersattes av en ny utombordsmotor Tohatsu MFS 5hkk.

Segel 3 spinnakers av varierande kvalitet och storlek, 2 storsegel varav en fullatte crusing och en lite finare inmätt stor, 1 Stormfock på 11m2 och en inmätt på 16m2. Seglen är inte i toppskick men väl fungerande.

Båtens alla trimfunktioner är dragna och utarbetade för att vara så lättarbetade som möjligt för kappsegling, vilket även underlättar vid cruising. Alla fall i dynema.

Elektronik: Autopilot med integrerad styr, Raymarin-plotter (2021), logg med display på masten, Landströms med laddare, nytt batteri 2023, induktionsplatta i pentryt.

Båten är fullt utrustad med förtöjningstampar, ankare, servis, vagga för uppställning m.m

Årsmodell 1981
Längd 10,15
Bredd 2,23
Djup 1,7
Höjd 13,25
Vikt 3300
SRS 0,966

$

currency selector