Bianca 36 image

Bianca 36

Location Södertälje. Get contact data at Blocket
$26,320
Request survey for $612
Denna vackra båt passar för dig som vill ha en stark, oöm, säker samt lätthanterlig båt, perfekt för att landa i naturhamnar och idka skönt skärgårdsliv men även göra trygga havsseglingar till Gotland mm. Den är lätt att segla ensam i alla bogar med autopiloten. Skrovet är i kraftig massiv plast men det är trä på i stort sett alla ytor förutom skrovsidorna och sittbrunnssargerna. Du bör därför inte har något emot att slipa och behandla ädelträ om det skulle behövas.
Utrustningarna är av hög klass för att skapa ett bra båtliv. Motorn är Volvo Pentas 3 cylindriga D1-30 som endast gått ca 900 timmar. Alla instrument är nya från Raymarine. Alla lampor är LED. Storsegel och självslående fock i nyskick, specialgjorda i G2 Membrane från Boding.
Båten är i grunden en Bianca 36 från 1978. Bianca 36 kallas lille Swan. Båten ritades av Sparkman&Stevens, den legendariska designfirman som även ritade åt Nautor/Swan. Skrovet är extremt starkt med bla 32 grova rostfria kölbultar.
Skrovet är från ca 1978/9: Längd: 10,52 m, Bredd: 3,05 m, Djup: ca 1,85 m, vikt ca 6200kg, ståhöjd i ruffen ca 190.
Botten epoxibehandlad och är tennfri samt målad med kopparbaserad färg godkänd för Östersjön.
Focken sitter på en Hoytbom som gör att båten blir väldigt enkel och bekväm att segla med sin självslående och självgippande funktion. Storbommen har bombroms för att undvika ofrivilliga gippar.
Teakdäcket har aldrig haft läckande teakpluggar och har de senaste 20 åren behandlats med Ovatrol Decksealer och de senaste åren behandlat med Lignu och Epifanes lack. Med dessa behandlingsmetoder kan teakdäcket få en närmast obegränsad livslängd.
Solcellen på 50W sitter på ett stativ i aktern och kan ställas mot solen för att få optimal effekt. Två AGM förbrukningsbatterier samt ett separat startbatteri.
Toaletten är en nyligen installerad Saniflor med inbyggd elektrisk kvarn. Det finns en septitank på 55 l med däckstömning alt utsläpp genom skrovet.
Värmaren är en Reflexkamin som är nästan ljudlös och inte drar ström samt saknar krånglig elektronik.
Kylboxen har en energisnål och tyst vattenkyld kompressor från Isotherm.
I salongen är sofforna skinnklädda. Sitsarna kan enkelt dras ut och skapa en enkel och en dubbelbädd i salongen. Kojerna i fören och aktern har tjocka dynor med högklassig klädsel från Marest. I förpiken kan man ligga två pers. Stickkojen i aktern är 140cm bred i ena änden och 2m lång. Mattorna är formsydda och langetterade och specialbehandlade för enkel rengöring.
Detta är en båt som troligen kommer stiga i värde framöver och som kommer vara sjövärdig i hundratals år om man sköter den. Den går inte sönder om man kör på en stock eller ett grund och man kan landa med på en ö med sluttande berg och är inte tvungen att ligga på svaj eller i gästhamn med elanslutning. Det finns dock utrustning för landström med jordfelsbrytare och galvanisk isolering om det skulle behövas.
Visning och mer info endast för verkligt seriösa spekulanter.

$

currency selector