Beneteau 461 andelsbåt (1/5) Grekland image

Beneteau 461 andelsbåt (1/5) Grekland

Location Norrköping. Get contact data at Blocket
$19,740
Request survey for $783
Beneteau Oceanis 461 i Grekland. Helt ny motor.
Segla och njut av lång sommar och sköna bad i Joniska havets rika arkipelag på Grekiska Västkusten. Här är det tätt mellan öarna, många fina ankarvikar, många småhamnar och fint väder med vanligtvis snälla vindar. Här seglar ni i kristallklart vatten bland öar som Korfu, Lefkas, Zakynthos, Kefalonia, Ithaka, Meganisi och många, många fler.

Båten som ägs och delas av fem familjer är en Beneteau Oceanis Clipper 461 byggd 2000, 14 meter lång, 4 hytter med dubbelkojer, i gott skick och aldrig uthyrd. Båten har underhållits och uppgraderats kontinuerligt och har i år (maj 2024) fått en helt ny motor, en Yanmar 4JH57 som i skrivandes stund har gått drygt 200 h och är inkörd. Samtidigt har nya batterier installerats. Med nuvarande struktur har varje part möjlighet att segla minst 4 veckor per år och seglingsveckorna fördelas årsvis via ett schema. Denna andel väljer först nästa säsong som i regel sträcker sig från i mitten av maj till i slutet av oktober. Båten har sin bas på ön Lefkas, lätt åtkomlig via charterflyg till flygplatsen Aktion/Preveza (flighter från Göteborg, Stockholm, Köpenhamn).

Alla ägare har lång erfarenhet av sjön och formell behörighet och god båtkunskap. Vi har fått ord om oss att vara ett mycket välskött ”rederi” (samägande), både ekonomiskt och funktionellt. Ägarskapet och driften är noga reglerat i ett samarbetsavtal och varje ny delägare måste godkännas av övriga delägare. Godkännande föregås av en telefonintervju med varje ny delägare.

Snabbfakta:
Modell: Beneteau Oceanis Clipper 461, år 2000
Längd/bredd/djup: 14 m/4,25 m/1,75m
Layout: 4 kojer, 10 sovplatser, 2 toaletter
Motor: Yanmar 4JH57 hk, ny 2024, ca drygt 200 h driftstid i skrivandets stund.
Segel: Storsegel (42 kvm), Genua på rulle (60kvm) samt en lättvindsgennaker
Vatten/Bränsle: 500 l / 175l
Ankring: Quick ankarspel, 25 kg Rocnaankare, 100 m 10 mm käring.
Övrigt: Effektiva solceller, gummibåt m utombordare, havsfiskespön och massor med annat som gör livet ombord enkelt och trevligt.

$

currency selector