MacGregor 26s image

MacGregor 26s

Location Netherlands » Fryslân » Lemmer. Get contact data at Boat24
$8,100
Request survey for $438
Ballast
544 kg
Basis for Negotiation, EU taxes paid
EUR 7.500,-
Bridge clearance height
10.00 m
CE Design Category
C - Inshore
Certified No. of Persons
4 Persons
Condition
fair condition
Displacement
1'293 kg
Draught
0.60 - 1.90 m
Engine
buitenboord 6pK Tohatsu
Engine Performance
1 x 6.0 HP / 4.4 kW
Fresh water tank
20 l Water
Fuel Type
20 l Unleaded
Genoa
11 m² (Roller Furling)
Headroom
140 cm
Jib
10 m² (Roller Furling)
Keel Type
Keel Sword
Length x Beam
7.87 m x 2.38 m
Mainsail
12 m²
Mast height
9.83 m
Mast material
Aluminium
Material
GRP
No. of Bathrooms
1 Bathroom
No. of Cabins
1 Cabin
No. of berths
4 beds
Steering
Tiller Steering
Trailer
Trailer inclusive
Winches
2 manual
Year Built
1991
Hierbij verkoop ik mijn Mac Gregor 26S
Een trailerbare kajuitzeilboot met waterballasttank waardoor hij slechts 1200kg weegt inclusief trailer en dus door een standaard personenwagen getransporteerd kan worden.

De boot heeft een vrij recente tohatsu 6PK buitenboordmotor en heeft een fraai tijdloos design. De boot heeft een pomptoilet stromendwater gasstel en zonnepaneel. De boot komt met een raymarine autopilot en is prima alleen te varen. Dit was mijn eerste boot en de boot leent zich erg goed om het zeilen te leren. De boot komt met een fok, genua met UV-strook, Gennaker en doorgelat grootzeil met 2 reefpunten. De zeilen zijn in goede staat.

Door het ophaalbare zwaard kan je goed droogvallen met de boot op bijvoorbeeld de waddenzee. In principe zou je met 4 personen aan boord kunnen slapen, maar dat is wel krap qua bagage. Voor twee tot drie personen is hij perfect. De mast is in je eentje te strijken. De boot ligt eind oktober in de haven van Lemmer. Daarna komt hij op de trailer bij ons thuis in Hengelo te liggen.

Toen ik zelf zocht op ervaringen over de macgregor was ik skeptisch doordat mensen een uitgesproken mening hebben over een boot met waterballast. Negatieve reacties kwamen merendeel door mensen die er nog nooit op gevaren hadden. De eerste paar graden is hij bewegelijker dan een loodbelaste kiel, maar zodra de waterballasttank boven water komt wordt hij een stuk stijfer. Het is een lekker snelle boot waarbij het de zeilen goed zijn te trimmen door de diverse upgrades.

Dit jaar is de boot voorzien van een nieuwe waterinstallatie, nieuwe accu, nieuw 250w zuivere sinus omvormer en zonnepaneel. Voor meer info zie ook het youtubefilmpjeThis text has been auto-translated. Show in original language

Read about the boat in our Boatpedia.

$

currency selector